onsdag 3 september 2008

Rapport fran Kroatien 1

Igar gick farden mot Kroatien. Uppstigning klockan 03.30. Vi skulle vara pa Arlanda innan 06.00.

Val pa Arlanda fick vi problem. Vi skulle byta plan i Kopenhamn och lagprisbolaget Sterling kunde inte erbjuda tjansten att tagga bagaget till slutdestinationen. Vi var alltsa tvungna att checka ut oss och vart bagage i Kopenhamn och darefter checka in igen. Men vi skulle ju bara ha en timme i Kopenhamn och man maste checka in minst 40 minuter innan avgang, sa da aterstar 20 minuter att fixa allt detta pa. Jag ska aldrig mer flyga Sterling.

Allt nog och emedan, flighten gick tio minuter snabbare an beraknat. Sa nu hade vi lite mer tid. Val inne vid vid bagagebandet kunde vi lasa att bagaget skulle komma om 17 minuter. Uppgivet. Vi sag framfor oss att komma till Anna-Marias brollop utan nagot som helst bagage. Allt maste upphandlas pa nytt. Och da, hux flux, gick bandet igang och vara vaskor kom forst ut pa bandet. Nagon daruppe maste gilla oss.

Sprangmarsch till incheckningen. Och vi hann, med hela 4 minuter tillgodo.

Men sedan har elandet slutat. Har ar 31 grader varmt och stralande sol. Och vilka priser sedan. En bira (jag skriver inte ol eftersom det inte finns nagra prickar pa tangentbordet) kostar for en halvliter tolv kronor, en kopp kaffe 5 kronor, en kula glass 6 kronor osv osv. Hotell ar dock ganska dyrt. Men vi har det fantastiskt skont och trevligt till inget pris allts. Vi bor hos en gammal farbror som bara pratar tyska. Han hyr ut tre rum har i Split.

Nu ar vi i Trogir, en gammal medeltidsstad, dar jag hittat ett internetcafé. Hade de Internet pa medeltiden? Manga smala grander, manga turistfallor. Men aven om man faller i en turistfalla ar det halva priset mot hemma, sa man kanner sig som en kung i alla fall.

Hustrun har lika svart att parkera som vanligt, men det ingar i alla vara resor. Det ar liksom lite av charmen med det hela. Och jag ska ju inte klaga - behover ju aldrig kora.

I morgon drar vi ut till on Solta, dar brollopet standar pa fredag. Vi sprang pa den norske brudgummen igar. Pa krogen, hmmmm!! Varlden ar liten.

Pa hjensyn!!

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1133

Big Dee Irwin & Little Eva: Swinging On A Star In på listan 1 februari 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 2