tisdag 3 mars 2009

Ebbe - The Movie

Jag var med Sällskapet Deckarvännerna igår kväll och såg den nya dokumentärfilmen Ebbe - The Movie av Karin af Klintberg och Jane Magnusson. Efteråt berättade producenten Britta Lübeck om filmen och inspelningarna. Mycket intressant.

Filmen borde vara ett måste för alla makthavare att se. Man blir förvånad över hur långt en människa kan driva olagliga och osanktionerade teser utan att någon sätter ner foten och hejdar verksamheten (eller i vissa fall även sanktionerar den). Men mest av allt tycker man synd om Ebbe, dels för att ingen stoppade hans framfart, men framförallt för den häxjakt som bedrevs på honom för hans homosexualitet. Jag minns framförallt den mycket obehagliga intervju som Jan Scherman gör med honom, där han verkligen försöker pressa Ebbe Carlsson: "Kan du inte erkänna att du är homosexuell"?. Hemskt!!! Efter filmen var vi på Kjellsons och inmundigade en Biff Rydberg, Ebbes favoriträtt. Mjauu!!!

Ebbe- The Movie kommer på TV i april. Den får ingen missa.

Inga kommentarer:

Alex Ahndoril: Jag blundar och ber - Bokomdöme

Jag blundar och ber Av Alex Ahndoril Albert Bonniers Förlag 2024 ISBN 9789100802202, Inbunden, 261 sidor Det var många som blev förvånade nä...