onsdag 3 mars 2010

Veckans låt 48

Och så var det då äntligen dags för sextiotalets giganter och dominanter: The Beatles. De hade inte mindre än 18 ettor på Tio i Topp. Att jämföra med de som hade näst flest; Cliff Richard och The Hollies med 6 var. Så då vet ni vad som komma skall, massor med Beatleslåtar. Men det fanns ju andra också. Vi har många veckor kvar att avnjuta. Tio i Topp höll på mellan 14 oktober 1961 och 29 juni 1974.

Nu är vi framme vid 9 november 1963 när She Loves You äntrade förstaplatsen. Där låg den i sex veckor, dock avbruten två gånger. Dels av svenska gruppen The Streaplers och dels av mordet på John F Kennedy, då programmet ställdes in. Deras första singlar orkade inte ända upp på förstaplatsen, men när Beatles framförde denna låt i det svenska TV-programmet Drop In var publiken såld. 

Här kommer just det inslaget presenterat av Beatleskännaren Klas Burling och TV och radioprofilen Kersti Adams-Ray. Som bonus presenterar jag hela Drop In inslaget där The Beatles förutom She Loves You framför Twist And Shout, I Saw Her Standing There och Long Tall Sally: 

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1126

The Spotnicks: Papa Oom Mow Mow In på listan 25 juli 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 3