fredag 17 december 2010

Adventskalendern Lucka 18

Det går bra att önska ettor i Melodifestivalen eller Eurovision Song Contest. Skriv i kommentaren. Man får önska flera gånger dessutom.
Eurovision Song Contest 1980 - Irland
Johnny Logan: What's Another Year? (Shay Healy)
Önskad av Maria
Holländarna arrangerade i Nederlands Congresgebouw i Haag. Egentligen skulle Israel arrangerat, utomhus. Men pengarna tröt och efter många om och men sa Nederländerna ja. Israel ställde inte ens upp p g a att datumet sammanföll med en religiös helgdag. Det kanske var därför som Marocko istället deltog för första och enda gången. De kom näst sist, med endast Finland efter sig.

Flera kommenatorer hade också i uppdrag att från scenen presentera sitt lands bidrag. Detta fick vansinniga effekter till följd. Det krävdes ett sprinterlopp för att hinna båda sakerna.

Den irländske Johnny Logan lovade att för första gången dricka sig berusad om han vann och han trodde att framtiden var säkrad. Karriären kantades dock av bråk med managers och skivbolag. Han skulle emellertid få en ny chans några år senare!!! Han vann igen 1987 som artist och 1992 som låtskrivare. Tomas Ledin representerade Sverige och kom tia.

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1126

The Spotnicks: Papa Oom Mow Mow In på listan 25 juli 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 3