fredag 28 januari 2011

Birollerna blir huvudroller

Stockholms Stadsteater, denna utmärkta inrättning, ger Shakespeares underbara förvecklingskomedi Trettondagsafton. Den handlar om Viola som under ett skeppsbrott tappar bort sin tvillingbror Sebastian. Vad ska hon hitta på? Hon klär ut sig till man.

Hon blir kär i hertig Orsino, som i sin tur är kär i Olivia. Och Olivia blir kär i Cesario, som egentligen är Viola. Håhåjaja. Det här kan naturligtvis bli hur tramsigt som helst. Men främst tack vare några fantastiska rollprestationer bland birollerna blir detta en föreställning att skratta till och att minnas med värme i hjärtat.

Ralph Carlsson som baron Tobias Rap och Lena T Hansson som kammarjungfrun Maria gör stora intryck. Men birollernas huvudroll tar ändå Pia Johansson som Narren. Med ett mäktigt överspel och stort mod får hon publiken (och även sina motspelare) att tjuta av skratt. Och kan ni tänka er att hon även underhåller hela auditoriet i pausen. Låter sig fotograferas, samlar in pengar till världens narrar och lånar en mössa av en flicka. Den har hon sedan på sig i hela andra akten.

Gå dit - ni går glada hem!!!

1 kommentar:

Maria sa...

Tack ännu en gång för en underbart julklapp Det var en underbar kväll

Veckans Tio i Topplåt 1133

Big Dee Irwin & Little Eva: Swinging On A Star In på listan 1 februari 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 2