tisdag 6 december 2011

Adventskalendern Lucka 6

Det går bra att önska ettor i Melodifestivalen eller Eurovision Song Contest. Skriv i kommentaren. Man får önska flera gånger dessutom.

Melodifestivalen 1961 Siw Malmkvist: April, April (Bobbie Ericson/Yngve Ormell[Bo Eneby])
Önskad av Maria
De här åren var den svenska uttagningen helt galen. Det var två olika artister som framförde varje bidrag. Och sedan skickade man av suspekta skäl en tredje att representera landet i Eurovision.

Cirkus i Stockholm med Jeanette von Heidenstam som programledare hade dock blivit standard. Dirigenten Thore Ehrling hade blivit sjuk och ersattes av William Lind. Sångerskan Inger Bergren blev också sjuk och ersattes med mycket kort varsel av Lily Bereglund.

Vinnarbidraget April, April sjöngs av Siw Malmkvist i en version och av Gunnar Wiklund i en annan. Siws version vann men hon fick kritik för att hon spelade apa under framförandet. Därför skickade man Barbro "Lill-Babs" Svensson istället. "Apspelet" berodde på att hon tappade bort sig flera gånger. Gunnar Wiklund var det naturliga valet kan man tycka, men han blev aldrig tillfrågad. Alla tre spelade in låten på skiva. Det ingår att vissla i April, April, och det kunde inte Lill-Babs. Men hon fick åka ändå och kom på 14:e plats.

Knappt slagna delade tvåor var Spela På Regnbågen (Lars Lönndahl/Lily Berglund) och Vårvinter (Lill-Babs/Lars Lönndahl).

Här kommer alla tre varianterna. Det är lite låg volym på Siwans inslag.

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1133

Big Dee Irwin & Little Eva: Swinging On A Star In på listan 1 februari 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 2