torsdag 12 juli 2012

Morddrama på Sundbyholms slott

I natt bodde husturn och jag på Sundbyholms slott vid Mälaren utanför Eskilstuna.Det började med ett alldeles förträffligt mottagande med bubbel och pralin.

Därfter blev det afternoon tea med ostbricka och bakelsebuffet. Inte utan att det behövdes en promenad på det. Fantastiska omgivningar måste sägas. Hur välordnat som helst av Eskilstuna kommun.

Vistelsens höjdpunkt var dock kvällens middag som förutom den goda maten inkluderade en mordgåta. Alla gäster tilldelades var sin roll och fick ett koncept att gå efter. Dramatiken tätnade och det var inte helt lätt att avslöja mördaren. Själv hade jag rollen som fest- och bröllopsfixaren Nisse Bindefeldt. Jag försökte förgäves gifta bort mordoffrets dotter, men råkade själv ut för att bli förgiftad. Hmm!!! Inget mer kan avslöjas för de som eventuellt tänker sig samma upplevelse.

Så här lät grundförutsättningen: Igår var det födelsedagsfest för företagsledaren Sten Anderley. Ni var alla på festen. Idag hittades Sten död. Dödsorsaken är i nuläget oklar, men det skulle kunna vara mord. Om det är ett mord så innebär det att alla gäster från gårdagens fest är misstänkta. Nu gäller det att rädda sig själv.

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1126

The Spotnicks: Papa Oom Mow Mow In på listan 25 juli 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 3