onsdag 20 mars 2013

Anna Rodell Dahlberg: Fasaden som rämnade - Bokomdöme

Fasaden som rämnade
Av Anna Rodell Dahlberg
Idus Förlag 2012
ISBN 9789187001253, Häftad, 225 sidor
Anna Rodell Dahlberg är född 1966, bosatt i Torshälla. Hon debuterar med denna kriminalroman. Boken har alla ingredienser för att vara en klassisk pusseldeckare. Släkten träffas på landet för att fira midsommar. Två personer mördas, varav den ena är släktfaderns okända dotter. En polis råkar befinna sig i trakten och får ta över utredningen.

Allt är upplagt för ett drama där polisen på slutet samlar alla misstänkta för att för dem och för läsaren avslöja vem som gjorde det. Men så blir det inte. Författaren blåser oss lite på konfekten genom att på ett tidigt stadium avslöja vem eller vilka som gjorde det. Boken vinner inte på det. Som läsare hade jag gott kunnat vänta.

Annars är det klassiska anslaget väl genomtänkt. När släkten träffas finns där givetvis konflikter, även om jag gärna hade önskat mig några fler och kanske lite mer överraskande. Intrigen är emellanåt både spretig och lite ologisk. Också personbeskrivningarna och framför allt miljöskildringarna kan fördjupas. Det finns m a o en ganska hög förbättringspotential.

Betyg: 2 tomteluvor 

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1132

Roger Miller: King Of The Road In på listan 1 maj 1965 Låg kvar i 3 veckor, Högsta placering: 6