måndag 5 augusti 2013

Märkliga skivomslag 207

Här måste jag citera Herr Dryck:
"James Last är en legend inom sunkmusiken, med sina hammond-covers på floorfillers så som Här kommer Pippi Långstrump och Broder Jakob.

I detta fall står han med framtung hållning i ett rum fullt av ballonger. Någon ansåg att budgeten inte tillät införskaffande av en tub helium, så istället fick de tejpa fast vanliga luftfyllda ballonger på ett fisknät som de spänt upp bakom James. Det känns ju lyxigt.

Han har sin klassiska korstågsfrisyr och bär en skjorta som inte är av denna värld; den tycks innehålla färgerna mörkvitt, ljusblått, mörkblått, köttrött, orange, grönt och gult i mönsterna prickigt, randigt och rutigt. Någon kunde inte bestämma sig alls utan valde därför att klämma in alla färger och mönster på samma plagg.

Men höjdpunkten är förstås underkroppen; ett par turkosa brallor med fickorna framme på låren, som kniper åt om James charkvaror utan minsta nåd."

Källor: DiFonzo: The Worst Album Covers of the World 1 & 2 & Seriously Bad Album Covers - Boström, Kristenson, af Trampe: Sveriges Sämsta Skivomslag - Cover story, Volume One & Two - Album Covers from the Vinyl Junkyard - Herr Dryck: Katastrofala skivomslag


Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1133

Big Dee Irwin & Little Eva: Swinging On A Star In på listan 1 februari 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 2