tisdag 12 september 2017

Anna E. Wahlgren: Efter Emma - Bokomdöme



Efter Emma

Av Anna E. Wahlgren

Bokfabriken, 2017
ISBN 9789176295823, Inbunden, 272 sidor

Författaren utger nu sin andra psykologiska spänningsroman. Den första heter Skuggan av henne och kom ut förra året. Anna E. Wahlgren bor i Östhammar och arbetar på apotek.

Den ökande efterfrågan efter böcker i denna genre blir verkligen tillfredsställd av denna bok. Just i år verkar psykologiska spänningsromaner fått ett lyft. Efter en tidigare storhetstid med Alvtegen och Frimansson har vi sett ett flertal lyckade utgåvor från relativt nya författare på senare tid.

Grundhistorien handlar om två vänner, Emma och Sara, två kvinnor som umgåtts sedan barndomen. Sara har flyttat från Gävle efter sin mammas död, men hon håller fortfarande kontakten med Emma. De skickar brev, meddelanden och små paket till varandra. Men plötsligt hörs inget från Emma. Sara blir orolig och reser tillbaka till sin hemstad för att leta efter sin vän.

Vartefter man läser upptäcker man att den lyckliga barndomen kanske inte var så lycklig, kamratskapet kanske har en del skavsår. I Gävle blandas bl a Emmas pojkvän in i sökandet och Saras pappa tycks också ha information i ärendet.

Det visar sig så småningom att det finns många dolda hemligheter, dolda agendor och personerna är långt ifrån snövita. Författaren avslöjar en bit i taget och förmår emellanåt överraska rejält.

Det känns ändå lite otroligt att alla dessa hemligheter har förblivit dolda i så många år, men det är ändå en välkonstruerad intrig som Anna E. Wahlgren har tråcklat ihop.

Betyg: 3 tomteluvor 


 

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1126

The Spotnicks: Papa Oom Mow Mow In på listan 25 juli 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 3